KKR köper Holmen-konkurrent

Spanska papperstillverkaren Papresa har köpts upp av private equity-bolaget KKR.

KKR:s plan är nu en investerings- och förbättringsplan för att ta Papresa till fullt kapacitetsutnyttjande samt att satsa mer på produktutveckling.

Det framgår av ett pressmeddelande på måndagen.

Papresa är den lokala huvudkonkurrenten till Holmens Madrid-bruk inom returfiberbaserat tidningspapper. Man har en årlig produktionskapacitet på totalt 325.000 ton per år inom tidningspapper och annat tryckpapper.

”Vi är upplyfta av att ha fått en så pass internationellt välkänd investerare som vår (nya) ägare. Papresa kommer nu att dra fördelar av en stabil och långsiktig kapitalstruktur vilken ger bolaget utrymme att fokusera på affärsutveckling”, kommenterar Papresas operative chef (COO) Lourdes Marquet i pressmeddelandet.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.