Köp lockande klädklyvning

AKTIERÅD En uppdelning av klädmärkesgruppen toppar nu styrelsens agenda. Mot låga utgångsförväntningar räcker det för nytt köpråd.

KÖP IC Group köpstämplades i nr 7/2017 då börsredaktionen pekade på uppdelningspotentialen i det Köpenhamnnoterade klädmärkeshuset. Rådet misslyckades då svag försäljning och fallande aktievärderingar i klädsektorn hade tryckt ned aktien till ungefär 20 procent lägre kurs (exklusive utdelning) vid ettårsutvärderingen.

Redan för ett år sedan var börsredaktionens huvudcase att IC:s varumärken skulle vara värda mer vid en uppdelning än i dagens samlade koncern. IC-styrelsen bekräftade i oktober att en avyttring av svenska sportmärket Peak Performance, koncernens största varumärke med 40 procent av försäljningen och senare års vinstmässiga högpresterare, övervägs.

Kan Peak Performance säljas för bakåtblickande 19 gånger ebit, dryga 15 gånger ebitda eller 2,2 gånger försäljningen täcker det hela börsvärdet plus nettoskuld (exklusive butikshyror). Det är ingen extrem värdering i nuvarande heta private equity-klimat och skulle innebära att resterande 60 procent av försäljningen, där svenska kostymmärket Tiger of Sweden med 33 procents andel står för huvuddelen av vinstpotentialen, fås gratis.

Huvudrisken i IC-aktien är om Peak eller Tiger helt tappar bort sina varumärkespositioner de närmsta åren, vilket börsredaktionen inte ser som huvudscenariot.

IC Group får upprepat köpråd med 200 danska kronor i ettårig riktkurs.

Detta är en sammanfattning av aktierådet Slakten närmar sigUppdelningscaset i är inte längre spekulativt utan toppar styrelsens agenda. Mot låga utgångsförväntningar räcker det för nytt köpråd..OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här