Köpvärd fastighetslåda

ANALYS Även med svagare tider i tamburen förblir det fastighetsinriktade finanshuset Catella billigt.
Köpvärd fastighetslåda - catella-affarsvarlden-700_binary_6867511.png

KÖP Denna vecka har Catellas vd Knut Pedersen meddelat sin uppsägning. Utifrån att han blir kvar under sin uppsägningstid, att styrelseordförande samt största ägare Johan Claesson säger sig vilja se honom i styrelsen samt givet att Catella lämnas i betydligt bättre form än den lite spretiga finanskoncern Pedersen tog vid i för snart sex år sedan, så ser Affärsvärlden ingen större dramatik.

Catella är fortsatt välpositionerat och alltmer renodlat som fastighetsinriktat finanshus. Värdepotentialen på uppsidan är bibehållen och börsen är fortsatt skeptisk. Därför upprepar Affärvärlden nu köpråd, mot riktkurs 40 kronor (p/b 2 för 2019p) på ett års sikt.

Den mest realistiska nedsidesrisken är två–tre års vikande marknader under vanlig lågkonjunktur och det har dagens Catella goda möjligheter att övervintra.

Detta är en kortversion av Rekyltålig renodlad rådgivare. Prenumeranter kan logga in och läsa hela artikeln här.

Inte prenumerant? Prova på en prenumeration här.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco