Kursfall för Movebybike i premiärhandeln på Spotlight

Logistik- och transportbolaget Movebybike började i dag den 16 juni att handlas på Spotlight Stock Market. Aktien handlas med kortnamnet MBBAB.
MoveByBike
Foto: Jan-Åke Eriksson

Movebybike grundades 2012 och är ett transport- och logistikföretag med säte i Malmö. Bolaget har med dess egenutvecklade eldrivna transportcykel Starke utvecklat en komplett infrastruktur för cykellogistik.

Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission som tecknades till 77,7% och den blev därmed inte fulltecknad. Movebybike tillfördes 16,5 miljoner kronor före emissionskostnader och fick 515 nya aktieägare. Bolaget hade ursprungligen sökt 21,3 miljoner kronor i emissionen. Teckningskursen var 7,50 kronor per aktie.

Aktien har hittills i dag handlats till 4,98 kronor som högst betalt och 3,18 kronor som lägst betalt. Klockan 09.45 var senast betalt 3,40 kronor, ett kursfall på 54,7% jämfört med teckningskursen på 7,50 kronor. Aktier för 0,6 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 8,19 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 28 miljoner kronor räknat på senast betalt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.