Las Vegas Sands grundare Sheldon Adelson har gått bort 87 år gammal

Kasinojätten Las Vegas Sands grundare Sheldon G. Adelson har gått bort 87 år gammal. Dödsorsaken var komplikationer relaterat till behandling av komplikationer relaterade till behandling för non-Hodgkins lymfom. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande på sin hemsida.
Las Vegas Sands grundare Sheldon Adelson har gått bort 87 år gammal - sheldon-adelson-900
Sheldon Adelson. Foto: Patrick Semansky/TT
Sheldon Adelson var vid sin bortgång fortfarande VD och styrelseordförande i Las Vegas Sands, han var dock sjukskriven och lämnade nyligen posterna temporärt. Las Vegas Sands äger bland annat The Venetian Resort och Sands Expo in Las Vegas samt Marina Bay Sands in Singapore.

Begravningen kommer att ske i Israel och en minnesgudstjänst ska hållas i Las Vegas.

Sheldon Adelsons förmögenhet uppskattades av Forbes i september i fjol till 33,5 miljarder dollar, vilket gjorde honom till den 28:e rikaste personen i världen. Adelson var tillsammans med sin fru viktiga bidragsgivare till Republikanerna och var den största bidragsgivaren till Donald Trumps presidentkampanjer 2016 och 2020.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets