Londonbörsen faller på Londonbörsen

Londonbörsen, London Stock Exchange Group (LSE), föll i tidig tisdagshandel på Londonbörsen sedan Hongkongbörsens ägarbolag HKEX dragit tillbaka sitt bud på bolaget.

Det ej förankrade budet, som var värt motsvarande 360 miljarder kronor, mötte hårt motstånd i spåren av oroligheterna i Hongkong och andra politiska tvister. Därtill vill LSE fullfölja budet på dataleverantören Refinitiv.

Natten mot tisdagen drogs budet formellt tillbaka med beklaganden om att man inte lyckats få LSE-ledningen intresserad och en försäkran om att ett samgående fortfarande betraktades som ”strategiskt övertygande”.

LSE handlades efter en dryg halvtimme på tisdagen cirka 6 procent lägre för dagen, medan HKEX steg knappt 3 procent i Hongkong.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.