Lundin Mining vill köpa Josemaria Resources för 4,4 miljarder – premie på 29 %

Gruvbolaget Lundin Mining förvärvar Josemaria Resources för 625 miljoner kanadensiska dollar, motsvarande 4,4 miljarder kronor, med betalning i kontanter och aktier. Det framgår av ett pressmeddelande.
Lundin Mining
Priset per aktie är 1,60 kanadensiska dollar, vilket motsvarar en premie på 29 % jämfört med Josemarias genomsnittliga volymvägda aktiekurs under de senaste 10 handelsdagarna.

Josemarias aktieägare kan välja att få betalt i kontanter eller aktier i Lundin Mining eller en kombination av båda.

”Vi har utvärderat olika finansieringsalternativ för utveckling och utveckling av Josemaria-projektet och vi tror att detta är den bästa möjligheten att utveckla projektet utan direkt utspädning eller finansieringsrisk för Josemaria-aktieägarna, samtidigt som vi rättvist kompenserar dem för deras intresse i denna världsklass koppar/guld fyndighet”, säger Adam Lundin, vd för Josemaria.

För att affären ska kunna gå igenom krävs att aktieägare i Josemaria som kontrollerar mer än 66,7 % av aktierna ger sitt medgivande. Transaktionen förväntas bli slutförd under andra kvartalet 2022.

Efter slutförandet av affären väntas aktieägarna i Josemaria äga cirka 5 % av Lundin Mining.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG