Makuria ser nedsida på 75 procent i Ica

Den Londonbaserade kapitalförvaltaren Makuria tycker att Ica är "signifikant övervärderat" och ser en nedsida i aktien på 75 procent.

Det framkom på en investeringskonferens i London på torsdagen där Makurias grundare och investeringschef Måns Larsson deltog, enligt ett referat från Bloomberg News.

Makurias resonemang baseras bland annat på tron att Ica kommer att lida skada av den ökande konkurrensen i Sverige och av skiftet mot onlinehandel. Måns Larsson sade även, enligt Bloombergs referat, att Ica kan komma att få problem att täcka sin utdelning med motsvarande kassaflöde.

Nyhetsbyrån Direkt söker Makuria för en kommentar.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.