Ica-handlarnas förbund: Välkomnar Ekobrottsmyndighetens undersökning

Ekobrottsmyndigheten har inlett en utredning kopplad till uppköpserbjudandet till aktieägarna i ICA Gruppen. Nu skriver Ica-handlarnas förbund att de välkomnar utredningen.
Ica-handlarnas förbund: Välkomnar Ekobrottsmyndighetens undersökning - goran ica handlarna ebm 1200
EBM och Göran Blomberg ICA-handlarnas Förbund. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT & Per Myrehed

Under tisdagen slog Ekobrottsmyndigheten, EBM, och polisen till mot Ica-handlarnas förbunds huvudkontor i Solna. Orsaken till tillslaget är misstanke om insiderbrott kopplat till att Ica-handlarnas förbund och pensionsbolaget AMF  förberedde att köpa ut Ica från Stockholmsbörsen förra hösten, skriver Di. EBM har också bekräftat uppgifterna.

”Syftet har främst varit att inhämta information om budprocessen”, säger Jonas Myrdal, kammaråklagare på EBM, till Di.

Det var under november förra året som Ica-handlarnas förbund och pensionsbolaget AMF lade ett utköpsbud på Ica på 534 kronor per aktie. Veckorna före budet rusade Icas aktie på börsen. Detta har lett till spekulationer om en informationsläcka kring det kommande budet.

Jonas Myrdal uppger till Di att utredningen gett stöd till spekulationerna om att budet föregicks av informationsläckage. Han bekräftar även att husrannsakan skett hos ett ”mindre antal” privatpersoner.

Nu skriver Ica-handlarnas förbund i ett pressmeddelande att man välkomnar utredningen.

”Som jag sagt tidigare välkomnar vi en utredning och har överlämnat efterfrågad dokumentation till myndigheten. Vi följer naturligtvis utvecklingen och kommer vara fortsatt behjälpliga i den pågående utredningen om så behövs. Det är allt vi kan kommentera för närvarande”, säger Göran Blomberg, VD på Ica-handlarnas förbund.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets