Caroline Farberger slutar som VD på ICA Försäkring – blir riskkapitalist

Efter nära sex år som VD på ICA Försäkring lämnar Caroline Farberger rollen och kliver istället in som ordförande i riskkapitalbolaget Wellstreet.
Caroline Farberger
Caroline Farberger, VD ICA försäkring. Foto: Jessica Gow / TT

Caroline Farberger, som blev rikskändis när hon berättade om sin könskorrigering från man till kvinna, blir partner och arbetande styrelseordförande på riskkapitalbolaget Wellstreet. Det skriver flera medier, bland dem DN.

”Att jag nu väljer att gå vidare i min karriär handlar om att jag är redo att ta nästa steg i min personliga utveckling. Jag ser fram mot att följa ICA Försäkrings fortsatta framgångsresa. Det finns en hög tillväxtpotential med ICA och ICA Banken”, säger Caroline Farberger i ett pressmeddelande.

Wellstreet grundades 2016 av bland andra Mikael Wintzell, i dag VD för bolaget. Wellstreet investerar i unga teknikbolag och har bland annat tidigare investerat i Checkin.com, Tibber och Bambuser. Bolag tittar nu mycket på fintechbolag, enligt DI.

”Det är en hemmaarena för mig och jag vet vilka utmaningar de etablerade aktörerna står inför. Jag ser en stor marknad för små techaktörer att komma in med nya lösningar för att effektivisera finansbranschen”, säger Caroline Farberger till DI.

Caroline Farberger stannar kvar i sin roll på ICA Försäkring tills en ny VD är på plats eller senast till den 31 maj. Bolaget har påbörjat rekryteringsarbetet av ny VD.

”Vi har haft förmånen att få ha Caroline Farberger hos oss i snart sex år och jag vill å ICAs vägnar framföra vårt stora tack. Det hon tillsammans med sitt team har åstadkommit med uppbyggnaden och utvecklingen av ICA Försäkrings affär är verkligen uppskattat av våra kunder. Inte minst har Caroline Farbergers insatser, drivkraft och kompetens varit ovärderliga i det arbetet”, säger Marie Halling, VD ICA Banken, i ett pressmeddelande.

ICA Försäkring har vuxit snabbt sedan starten 2016 och har idag över 200 000 kunder. 1 oktober 2021 passerade bolaget en årspremievolym på 800 miljoner kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.Annons från Absolicon