Mandel Design Group rusar efter köp av två stycken e-handelsbolag

Detaljhandelsbolaget Mandel Design Group har under tisdagsmorgonen aviserat förvärv av två e-handelsbolag, Electronordic och MIGO.
Luca Di Stefano, styrelseordförande för Mandel Design Group.
Luca Di Stefano, styrelseordförande för Mandel Design Group. Foto: Mandel Design Group
Den initiala köpeskillingen för båda bolagen är på 33 miljoner kronor. Då Mandel betalar till viss del med aktier innebär det också en utspädning för befintliga aktieägare.
Dels har Mandel Design Group ingått avtal om att förvärva e-handelsbolaget ES E-Com International som sourcar, marknadsför och säljer produkter på sin egen plattform under det egna varumärket MIGO.

Initial köpeskilling för förvärvet uppgår till 21 miljoner kronor där säljaren kommer erhålla 6 miljoner Mandel Design aktier till ett värde om 3,5 kronor per aktie. Detta innebär en utspädning av nuvarande aktieägare som uppgår till cirka 25%.

Tillträde till förvärvet är den 1 juli och säljarna har ingått ett lockup-avtal på 12 månader för sina erhållna aktier i Mandel Design.

Utöver den initiala köpeskillingen finns en tilläggsköpeskilling som kan ges ut baserat på uppnått ebitda-resultat i MIGO fram tills 2024.

MIGO hade en omsättning under 2020 på 8 miljoner kronor och ett resultat på cirka 1,3 miljoner kronor.

Dels har Mandel Design Group förvärvat e-handelsbolaget Electronordic för 12 miljoner kronor, varav 7 miljoner betalas genom egna aktier och resten i kontanter.

Aktiebetalningen består av 2 miljoner aktier till ett värde av 3,5 kronor per aktie, vilket medför en utspädningseffekt på cirka 8%.

Därutöver kan en tilläggsköpeskilling utgå till säljarna baserat på uppnådd omsättning och ebitda under de brutna räkenskapsåret 2020/21-2025/26. Betalningen görs i Mandel-aktier. Electronordics omsättning för 2020/21 var cirka 88 miljoner kronor med en ebitda på cirka 1 miljon kronor.

Electronordic sourcar, marknadsför och säljer konsumentprodukter inom bland annat hem & hushåll, hemelektronik och barnartiklar via sin egna webshop. Bolaget planerar att expandera internationellt i Norden under 2021/22.

”Genom denna affär, utöver säljarnas långsiktiga engagemang och kompetens, kommer Mandels e-handelsportfölj kompletteras med ett ytterligare breddat produktsortiment samt potentiell målgrupp. Jag ser med stor entusiasm fram emot att så snart som möjligt ha förvärvet integrerat och fortsätta Mandels resa tillsammans med Electronordic”, säger Mandels VD Alexander Winqvist.

Affärerna mottas på börsen med öppnar armar. Aktien är i skrivande stund upp 30%.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.