Moderaterna lovar Centern ett landsbygdspaket om man släpper fram en M-ledd regering

Moderaterna lovar Centerpartiet att genomföra ett landsbygdspaket om man släpper fram en M-ledd regering. Det uppger Moderaternas ekonomisk politiska talesperson Elisabeth Svantesson under en presskonferens på onsdagen.
Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson
Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson håller pressträff och presenterar ett landsbygdspaket och ett erbjudande till Centerpartiet. Photo: Janerik Henriksson/TT
”Det ska ses som ett löfte om man släpper igenom en M-ledd regering så kommer vi påbörja arbetet med de här punkterna. En vänsterregering kan aldrig leverera allt detta”, säger Elisabeth Svantesson.

Elisabeth Svantesson säger vidare att Moderaterna varit tydliga att man pratar med alla partier, men att läget är just nu låst.

”Centern måste se att man måste prata med antingen V eller SD, man vill inte prata med något av dem. Det kommer inte fungera, men det man kan göra är att trycka gult för Ulf Kristersson. Man måste inte själv prata med partierna”, säger Elisabeth Svantesson.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.