Momentum får ny huvudägare i Nordstjernan

Industriåterförsäljaren Momentum får en ny huvudägare när Nordstjernan i dag meddelat att de förvärvat A- och B-aktier motsvarande 4,2 procent av kapitalet och närmare 15,0 procent av rösterna i bolaget från den nuvarande ägaren Tisenhult-gruppen. 

”Vi ser Momentum Group som ett välskött bolag med stor potential. Momentums styrelse och ledning har gjort ett bra arbete för att göra det till en av de ledande inom branschen. Vi tror på sektorn och genom vår framgångsrika investering i Swedol har vi god branschkännedom. Swedol och Momentum ska framöver fortsätta arbeta var för sig på samma sätt som i dag”, säger Tomas Billing, vd i Nordstjernan, i ett pressmeddelande. 

Tisenhult-gruppen har varit den röstmässigt största ägaren i Momentum Group sedan avknoppningen och särnoteringen från dåvarande B&B Tools-koncernen i juni 2017.

”Jag ser Nordstjernan som en mycket lämplig ägare i Momentum Group, som kan bidra till att utveckla bolaget vidare med sin branschkännedom och erfarenhet av att skapa långsiktig värdetillväxt”, kommenterar Anders Börjesson, huvudägare och styrelseordförande i Tisenhult-gruppen.

Sett till antalet röster blir Nordstjernan genom transaktionen största ägare i bolaget med 495 848 A-aktier och 700 000 B-aktier.

Ägarförändringen föranleder inga omedelbara förändringar i styrelsens sammansättning under innevarande räkenskapsår. Tisenhult-gruppen har dock ställt sin plats i valberedningen inför årsstämman i augusti 2019 till Nordstjernans förfogande, meddelar bolaget.

Enligt insynslistan från Finansinspektionen sålde Tisenhult-gruppen sina aktier för 102,50 kronor per aktie, att jämföra med gårdagens stängningskurs på 87,90 kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.