Morgan Stanley: Inflationen faller under 2% nästa år

Investmentbanken Morgan Stanley spår nu att den amerikanska inflationen faller till under 2% i slutet av nästa år. Det rapporterar Forexlive.
Morgan Stanley: Inflationen faller under 2% nästa år - morgan-stanley-golman-sachs-affarsvarlden-700_binary_6878245.jpg

Under oktober var inflationen i USA 7,7%.

Wall Street-bjässen hänvisar till fem stycken faktorer som hämmar inflationen: den globala efterfrågan går ned, leveranskedjorna är mindre pressade, lagren ser uppblåsta ut, riskerna ser mer balanserade ut och baseffekterna förändras väsentligt – gaspriset är upp 11% i årstakt i oktober men ned med lika mycket i mars givet nuvarande priser

Morgan Stanley tror att Federal Reserve sätter paus för sina räntehöjningar efter januari och räntan ligger då på 4,625%. ECB väntas sätta paus i mars vid 2,5%.

Branschkollegan Goldman Sachs tror att inflationen är under 3% mot slutet av nästa år. Kärn-inflationen väntas ligga vid 2,9% i december 2023, enligt investmentbankens prognos.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco