Morgonens nya aktieråd

Flertalet rekommendations- och riktkursändringar har trillat in under morgonen.

Credit Suisse sänker sin rekommendation för den finländska verkstadskoncernen Metso till underperform från tidigare neutral. Riktkursen sänks till 30 euro från 33 euro.

“Vi tror att marknaden är alltför optimistisk om Metsos ordermomentum”, skriver bankens analytiker i en dagsfärsk analys.

Metso avslutade tisdagens handel på Helsingforsbörsen till kursen 33:60 euro.

Credit Suisse inleder också bevakning av verkstadsbolaget Epiroc, som tillhandahåller utrustning inom gruvor och infrastruktur, med rekommendationen neutral. Det framgår av en analys på onsdagen.

Credit Suisse anser visserligen att Epiroc är en stark aktör med potential till förvärvsdriven tillväxt, men att aktien för närvarande är fullvärderad.

Riktkursen sätts till 105 kronor, vilket är marginellt över tisdagens stängningskurs på 104:75 kronor.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för fordonsunderleverantören Bulten till 70 kronor från tidigare 75 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

“Vi förväntar oss fortfarande att vinsten kommer att förbättras under 2020 på grund av stabiliserande marknader, en ökning av FSP-kontrakten och ett genomförande av besparingsåtgärderna”, skriver Kepler Cheuvreux analytiker.

Bulten stängde till kursen 60:70 kronor på tisdagen.

Kepler Cheuvreux sänker även riktkursen för Trelleborg till 190 kronor från 204 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Aktien stängde på 135:90 kronor på tisdagen

SEB Equities sänker riktkursen för Dometic till 94 kronor från 100 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg.

Aktien stängde strax under 77 kronor på tisdagen.

Slutligen har ABG Sundal Collier tagit upp bevakning av Spotlight-bolaget Litium, som erbjuder en molnbaserad e-handelsplattform. Det framgår av en uppdragsanalys.

Den lägsta och den högsta multipelvärderingen för liknande bolag, räknat på estimaten för 2021, antyder ett prisintervall för aktien mellan 13 och 19 kronor. AGB:s DCF-värdering av bolaget ger rimligt (fair value) om 11-27 kronor per aktie.

En planerad expansion till andra nordiska marknader, och stöd från att e-handeln ökar sin marknadsandel i Norden, ger bolaget möjlighet att nå sitt mål om en årlig tillväxt på omkring 30 procent.

ABG räknar med att Litium ska vara lönsamt 2021 med en rörelsemarginal om 10,7 procent.

På tisdagen stängde aktien på 13:80 kronor. Sedan årsskiftet har bolagets aktie stigit över 50 procent.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här