Morgonens nya köpråd

En vitvarujätte höjs till köp samtidigt som ett sjukvårdsbolag och ett gruvbolag inte längre ses som köpvärda.
Morgonens nya köpråd - borsen-aktier-analys-700_binary_6970170.jpg

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Electrolux till köp från behåll. Riktkursen höjs till 280 från 270 kronor. Det framgår av en uppdatering från banken.

Aktien stängde på 242 kronor på torsdagen.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Boliden till behåll från köp. Det framgår av Bloomberg.

Jefferies International sänker sin rekommendation för Medicover till behåll från köp. Riktkursen höjs till 113 från 99 kronor. Det skriver Bloomberg First Word.

Medicover stängde på 104:60 på torsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Gränges till 115 kronor från 110 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Gränges meddelade på torsdagen att bolaget köper Aluminium Konin, en polsk tillverkare av valsad aluminium för 2,3 miljarder kronor på skuldfri basis.

”Förvärvet kommer att stärka bolagets erbjudande framöver inför övergången till elfordon. Det skapar också en mer jämn geografisk mix, vilket minskar den amerikanska exponeringen och ökar exponeringen mot Europa”, skriver Kepler Cheuvreux.

Pareto Securities höjer riktkursen för Autoliv till 670 kronor från 650 kronor efter bolagets kapitalmarknadsdag. Rekommendationen sälj upprepas dock.

Det framgår av en analys.

”Vi tror inte att de framtida tillväxtmöjligheter som presenterades på kapitalmarknadsdagen utgör tillräcklig stimulans för Autolivs tillväxt bortom 2022-2023”, skriver Paretos analytiker.

Autolivs depåbevis stängde på torsdagen till kursen 789:20 kronor på Stockholmsbörsen.

Credit Suisse höjer riktkursen för Tele2 till 137 kronor från 119 kronor. Rekommendationen neutral upprepas. Det skriver Bloomberg News.

Tele2-aktien har gått upp med 26 procent i år och vid torsdagens stängning var kursen 142:20 kronor.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco