Munters vinst överraskar positivt

Fukthanteringsbolaget Munters redovisar ett justerat ebita-resultat på 248 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019.

Fukthanteringsbolaget Munters redovisar ett justerat ebita-resultat på 248 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019.

Ett genomsnitt av fyra analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, var 223 miljoner kronor.

Omsättningen uppgick till 1.813 miljoner kronor, mot ett analytikersnitt på 1.774 miljoner. Den justerade ebita-marginalen blev därmed 13,7 procent mot prognossnittet på 12,6 procent.

Orderingången landade på 1.680 miljoner kronor, mot ett snitt på 1.738 miljoner.

Under tredje kvartalet uppvisade vissa delar av den europeiska industriella marknaden lägre efterfrågan som ett resultat av ett svagare affärsklimat och lägre investeringsnivåer i regionen.

“Vi förutser fortsatt en svagare orderingångsutveckling för koncernen under andra halvåret 2019 jämfört med första halvåret”, skriver Munters nya vd Klas Forsström i delårsrapporten.

I rapporten framgår inte huruvida Munters står fast vid bolagets tidigare guidning om ett betydligt förbättrat justerat ebita-resultat för helåret 2019.

För årets första nio månader steg dock det justerade ebita-resultatet med 28 procent till 641 miljoner kronor (500).

Klas Forsström tillträdde vd-rollen på Munters i augusti. Tidigare var han chef för Sandviks affärsområde Machining Solutions (SMS).

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här