Nedsidesrisker kring penningtvätt får JP Morgan att sänka storbanken

JP Morgan ser betydande nedsiderisker för SEB och Swedbank i händelse av ytterligare negativt nyhetsflöde kring penningtvätt.
Nedsidesrisker kring penningtvätt får JP Morgan att sänka storbanken - jp-morgan-700-170113_binary_6818029.jpg

Det uppger JP Morgan i den analys där investmentbanken sänker sin rekommendation för SEB till undervikt och upprepar samma rekommendation för Swedbank, rapporterar Bloomberg News.

JP Morgan är fortfarande bekymrad över den historiska volymen av högriskflöden kring så kallade non resident-kunder hos SEB och Swedbank, samt över juridiska risker.

Även om de juridiska riskerna skulle vara hanterbara finns det risk för kostnadspress med tanke på granskningen av system och kontroller. Vidare kan risker relaterade till varumärket slå mot bankernas intäkter.

Nyhetsbyrån Direkt rapporterade under morgonen att JP Morgan sänker sin rekommendation för SEB till undervikt från tidigare neutral, och att riktkursen sänks från 87 till 75 kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.