Nikkei får status bear market

Det japanska storbolagsindexet Nikkei backade med 3,7 procent till 16.416 under onsdagen. Därmed har den japanska börsen formellt nått den föga smickrande statusen bear market, skriver Wall Street Journal.

Under onsdagen pressades börsen av att den japanska valutan förstärktes med 1,1 procent mot dollarn, vilket anses negativt för börsens många exportrelaterade aktier.

En bear market anses inträffa när ett index faller 20 procent under sin senaste topp. I fallet med Nikkei är toppen från i juni förra året och sedan dess har indexet fallit med 21 procent.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.