Nilörns vd avgår med omedelbar verkan

Nilörns vd Claes af Wetterstedt avgår med omedelbar verkan. Bakgrunden är att han i sina privata deklarationer inte lämnat fullständiga uppgifter i enlighet med Skatteverkets föreskrifter.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Claes af Wetterstedt har fått information från åklagare om att ovannämnda underlåtenhet kommer få legala konsekvenser. Det är mot denna bakgrund som Claes af Wetterstedt och styrelsen gjort bedömningen att Nilörn behöver en annan vd ”trots att denna underlåtenhet som sådan inte berör Nilörngruppen”, heter det.

Styrelsen har utsett Krister Magnusson, finanschef sedan 2008, till tillförordnad vd tills dess en permanent vd tillträder.

Uppsägningskostnader om cirka 2,7 miljoner kronor kommer att belasta resultatet för det första kvartalet. Styrelsen kommer nu att inleda en rekryteringsprocess.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco