Nordea: Lågt ränteläge lär bestå

Riksbanken är tydlig med att den vill hålla nere räntor mot hushållen, skriver Nordeas Annika Winsth i bankens Boränteprognos.
Nordea: Lågt ränteläge lär bestå - annika-winsth-affarsvarlden-700_binary_6894936.png
Inflationen är inte i fokus för Riksbanken då den bedöms vara låg tillfälligt. Däremot har Riksbanken blivit tydlig med att den vill hålla nere räntor mot hushållen. Kombinerat med det svaga ekonomiska läget talar det för att räntor inte lär krypa upp särskilt mycket och framför allt inte på längre löptider.

Det skriver Nordea i senaste Boränteprognosen.

”Riskerna i ekonomin och i synnerhet på arbetsmarknaden är dessvärre större på nedsidan än på uppsidan. Det finns därmed en risk att ett större antal av de individer som är permitterade eller varslade faktiskt blir uppsagda i höst. Det kan få konsekvenser på bostadsmarknaden, men det kan också betyda att det kan vara klokt att binda delar av lånen om man är orolig för sin ekonomi”, skriver chefsekonomen Annika Winsth.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.