Nordea: Potential i dessa sektorer

Nordeas syn på marknaden förblir positiv varför man rekommenderar alltjämt övervikt för aktier. Det uppger storbanken i sin marknadssyn för oktober.
Nordea: Potential i dessa sektorer - penna-tidning-rapport-900
Foto: Chris Cross
Banken skriver att deltavarianten fortsätter påverka de ekonomiska förutsättningarna men att spridningen har börjat plana ut i samband med fler vaccinerade. Förväntningarna på 2022 är att den globala tillväxten blir högre under året än genomsnittet för senaste decenniet. Vidare pekar vinstrevideringstrenden fortsatt i rätt riktning, vilket bådar gott för aktier.

Sett till sektorer tror Nordea att finans har potential att utvecklas väl framåt. Man gillar också IT och höjer till övervikt. Detta eftersom sektorn har en stark vinstrevideringstrend och prissättningsförmåga och förväntas reagera mindre på en eventuellt svagare makroutveckling.

Undervikt gäller för verkstad och bolag inom kraftförsörjning.

Sett till regioner är det fortfarande fördel för utvecklade marknader enligt Nordea men man behåller en neutral syn på samtliga större regioner.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.