Nothing tar in 1 miljard i nytt kapital – vill utmana Apple

Startup-bolaget Nothing som i fjol lanserade sin första smartphone, tar in ytterligare runt 96 miljoner dollar, cirka 1 miljard kronor, i en kapitalrunda.
Nothing tar in 1 miljard i nytt kapital – vill utmana Apple - Nothing 1
Foto: Nothing

Nothing, som grundats av svenske entreprenören Carl Pei, tillverkar telefoner och lanserade i fjol sin första smartphone, Phone 1, i Europa, Asien och Mellanöstern.

Rundan leds av Highland Europe, och deltagande aktörer är bland annat Google Ventures, EQT Ventures samt C Capital.

”Vi är övertygade om att Nothing verkligen har något utmärkande att erbjuda”, säger Tony Zappalà, partner på Highland Europe, till Techcrunch.

Nothing uppger att de totalt sålt omkring 1,5 miljoner produkter. Utöver telefoner satsar de även på trådlösa hörlurar. Enligt Techcrunchs uppgifter landade omsättningen på 200 miljoner dollar i fjol och man uppges vara på väg att slå den siffran i år.

En ny telefon är tänkt att släppas i juli under namnet Phone 2.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.