Ny storägare i MTG

Investeringsföretaget Active Ownership har fram till den 17 april köpt aktier i MTG som motsvarar drygt 6,7 procent av kapitalet.
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Det framgår av ett flaggningsmeddelande från Active som inte haft något publikt ägande i MTG sedan tidigare.
Av flaggningsmeddelandet framgår förutom att Active Ownership den 14 april nådde 5 procent av kapitalet i bolaget också att bolaget under perioden 15 till 17 april köpt ytterligare drygt 1 miljon aktier och därmed har aktier motsvarande 6,7 procent av kapitalet och 6,3 procent av rösterna i MTG.
Active Ownership är i och med investeringen MTG:s näst största ägare. Störst är Evermore Global Advisors med 8,3 procent av aktierna, enligt Holdings.
På sin hemsida beskrivs Active Ownership (AOC) som ett delägarstyrt investeringsföretag som köper betydande minoritetsinnehav i listade, undervärderade små och medelstora bolag i tysktalande länder och Skandinavien.
AOC beskriver sig vidare som en aktiv ägare som agerar som partner och stöd på lång sikt som tillsammans med ledningen identifierar “värdeökande strategier och åtgärder och är beredda att stötta implementeringen som styrelsemedlemmar och rådgivare”.
Av AOC:s hemsida framgår även att en av AOC:s grundare, Florian Schuhbauer, tidigare var partner på det svenskkopplade riskkapitalbolaget Triton.

    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här