Ny vd för Skistar

Tillräder den nya tjänsten till sommaren.

Styrelsen i skidturismbolaget Skistar har utsett Stefan Sjöstrand till ny vd, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Han kommer att tillträda sin tjänst senast 11 juni 2020.

Stefan Sjöstrand kommer närmast från en tjänst som kommersiell och digital chef på Ikea-bolaget Ingka Centres. De senaste 13 åren har Stefan Sjöstrand jobbat på olika positioner inom Ikea-koncernen, bland annat som kommersiell chef för Ikea Group, vd för Ikea Kanada och vice vd för Ikea Frankrike. Tidigare har han också haft olika vd- och ledningsroller inom bland annat OLW, Malaco och Marabou.

– Stefan kommer att bidra med sin breda erfarenhet från olika kommersiella roller. Han har stor konsumentförståelse, gedigen erfarenhet av att arbeta med starka varumärken och har konsekvent levererat starka resultat i sina tidigare roller”, säger styrelseordföranden Eivor Andersson i pressmeddelandet.

I maj i år avgick Skistars tidigare vd Mats Årjes efter 17 år på posten. Sedan 1 december har Anders Örnulf varit tillförordnad vd. Han kommer att återgå till sin roll som finsanschef när Stefan Sjöstrand tillträder vd-stolen, något som ska ske senast 11 juni nästa år.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här