Nya förändringar i Swedbanks fokusportfölj

Swedbank plockar in en en ny aktie i Fokusportföljen och gör dessutom två viktförändringar.
Nya förändringar i Swedbanks fokusportfölj - portfolj-900
Foto: Leif R Jansson/TT
Swedbank väljer i senaste uppdateringen av Fokusportföljen att plocka ut Handelsbanken och ta in Hufvudstaden.

Därutöver gör banken två viktförändringar där vikten höjs med två procent i Assa Abloy och reduceras i motsvarande grad i Hexagon.

I en kommentar varnar banken för att det råder en fortsatt svåröverskådlig riskbild och man utifrån detta väljer att ha bolag ”som vi ser kan komma att ha en relativt tidig återhämtning, bolag med förutsättningar att hålla uppe sin intjäning och vinst på egna meriter, samt bolag vilka under marknadsturbulensen erhållit attraktiv omvärderingspotential”.

I fokusportföljen ingår Lundin Mining, Stora Enso, Billerud Korsnäs, ABB, Assa Abloy, Volvo, Sandvik, Skanska, H&M, Electrolux, Storytel, Essity, Nordea, Hufvudstaden, Ericsson och Hexagon.

Inga företag inom sektorerna hälsovård och telekomoperatörer får plats i portföljen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.