Nyheter i korthet torsdag 22 februari

KPMG förlorar storkunder och Quatar vill köpa stridsfordon av Volvo.

PARTILEDARINTERVJU. Nedmonteringen av välvärden började långt innan flyktingarna kom, säger Jonas Sjöstedt i en intervju. (DN)

HÖGRE EU-AVGIFT. Brexit innebär att Sverige kommer få betala mer till EU. (DN)

KPMG TAPPAR BANKER. Revisionsfirman KPMG har tappat både Nordea och Handelsbanken som kunder, nyligen misslyckades man också med att få uppdraget att revider SEB:s siffror. (SvD)

NEGATIV SIGNAL TILL INVESTERARE. Effekten av Nordeas planer att flytta huvudkontoret till Finland blir en negativ signal till utländska investerare säger Elisabeth Svantesson (M). (SvD)

TUFF RUSTNING FÖR FÖRSVARSINDUSTRIN. Det kan bli svårt för försvarsindustrin att klara leveranser när flera länder ska öka inköp av försvarsmateriel. (SvD)

KRAV BROMSAR BYGGANDE. Prisfall och nya amorteringskrav fr nyproduktionen att bromsa in. Sandro Scocco, chefsekonom på Arena, efterlyser nya finansiärer på bostadsmarknaden. (DI)

QATAR FÖRHANDLAR MED VOLVO. Qatar slutförhandlar köp av stridsfordonet VBCI som utvecklats av Nexter och AB Volvo, värdet på kontraktet kan bli runt 30 miljarder kronor. (DI)

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.