Nytt kraftigt fall i bitcoin

Kryptovalutor, som initialt betraktades som en säker hamn när coronaviruset bröt ut, har inte skonats under den bredare marknadsturbulensen de senaste veckorna.

Värst har utvecklingen varit det senaste dygnet. Den främsta valutan bitcoin har tappat hela 48 procent till 4 001,60 dollar som lägst, enligt Coindesk. Nedgången har dock mildrats något under de senaste timmarna och bitcoin handlas för närvarande ned 32 procent till 5 117,49 dollar.

När man räknar in nedgången för samtliga kryptovalutor det senaste dygnet handlar det om en utradering på över 90 miljarder dollar.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.