Odd Molly delar ut modeverksamheten till aktieägarna – sista steget mot ett renodlat fastighetsbolag

Mode- och fastighetsbolaget Odd Molly vill dela ut sitt innehav i börsnoterade modebolaget We are spin dye till sina aktieägare, vilket är det sista steget för att bli ett renodlat fastighetsbolag.
Odd Mollys VD Jenny Högstedt Björk.
Odd Mollys VD Jenny Högstedt Björk. Foto: Odd Molly
”Det är ett stort steg i företagets historia och motsvarar ungefär 1 krona av Odd Molly-kursen på cirka 18 kronor”, säger styrelseordförande Patrik Tillman till Dagens industri.

Odd Molly ska vid en extra bolagsstämma den 22 oktober besluta om att dela ut innehavet i We are spin dye till aktieägarna, i en transaktion där 10,26 Odd Molly-aktier kommer ge en We are spin dye aktie.

Vidare ska Odd Molly byta namn till Logistea, vilket bedöms vara logiskt med tanke på bolagets fokus på lager och logistikfastigheter.

Odd Molly gjorde sin första fastighetsinvestering 2019 och sedan dess har SBB-grundaren Ilija Batljan blivit största ägare i bolaget. Vid halvårsskiftet uppgick Odd Mollys totala redovisade fastighetsinnehav till 1,3 miljarder kronor, men sedan juli har flera nya fastigheter tillträtts och fastighetsportföljen ökat till nära 2,2 miljarder kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets