Odd Molly tokrusar på börsen

Klädbolaget Odd Molly rusar under torsdagen och är i skrivande stund upp med över 70 procent utan att bolaget släppt något pressmeddelande. Bolaget själva är förvånade över kursrörelsen och har en tät kontakt med Stockholmsbörsen.

– Vi har ingen ny information som vi anser skulle kunna orsaka en sådan här rörelse, säger bolagets finanschef Johanna Palm till Finwire. 

Hon uppger vidare att bolaget sedan tisdagen har tät kontakt med Stockholmsbörsen angående kursrörelsen. I och med att handeln fortfarande pågår har inga beslut om handelsstopp tagits. 

I höstas beslutade Odd Molly om ett omfattande åtgärdsprogram med syfte att minska komplexitet, kapitalbindning och driftskostnader. Förändringarna innebar bland annat att antalet butiker som drivs av bolaget ska minska från 17 till sex stycken under kommande året. Driftskostnaderna ska minskas med omkring 50 miljoner kronor på helårsbasis. Effekterna realiseras successivt under 2019.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.