OECD: Här syns Europas starkaste tillväxt

OECD:s index för ledande indikatorer för april 2015 pekar på tillväxtkonvergens för de flesta stora ekonomier.

Ledande indikatorer pekar på ökande tillväxt i EMU och då särskilt i Frankrike och Italien. Tecken på avtagande tillväxtmomentum kom samtidigt från Kanada och USA.

Ledande indikatorer för OECD-området låg i april vid 100,1, jämfört med 100,1 med månaden innan.

Den långsiktiga genomsnittsnivån för indexet är 100. En indexökning över 100-nivån indikerar tillväxt och en indexnedgång under 100-nivån indikerar inbromsning.

Bland andra stora ekonomier visas trevande tecken på positiv förändring för tillväxtmomentum i Ryssland, samtidigt som de fortsätter att peka på stabilt tillväxtmomentum i Indien och på minskande tillväxt i Kina. I Brasilien förväntas fortsatt en nedgång i tillväxtmomentum.

OECD är en ekonomisk samarbetsorganisation och består av 34 medlemsländer. Organisationens medlemsländer står för två tredjedelar av världens produktion av varor och tjänster.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.