Omvänd vinstvarning från Bilia

Bilhandlarbolaget Bilia förväntas rapportera ett operativt rörelseresultat på cirka 525 miljoner kronor för första kvartalet enligt preliminära siffror. Det kan jämföras med 279 miljoner första kvartalet 2020 och det är också väsentligt högre än marknadens förväntningar, skriver Bilia i ett pressmeddelande.
Bilia

“Utvecklingen i Norge har varit fortsatt mycket god under första kvartalet 2021, vilket tillsammans med en god utveckling inom både Serviceaffären och Bilaffären för övriga verksamheter i koncernen bidragit till det högre operativa rörelseresultatet”, konstaterar Bilia.

I Sverige har leveranser av nya bilar i slutet av mars varit på en hög nivå på grund av införandet av nya skatteregler per den 1 april.

Bilia släpper sin kvartalsrapport den 27 april.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets