Oscar Properties senarelägger utbyteserbjudande – ställer in extrastämma

Bostadsutvecklaren Oscar Properties har valt att senarelägga utbyteserbjudandet för konvertering av preferensaktier och obligationer till stamaktier. Därmed ställer bolaget in den planerade extra bolagsstämman, som skulle ha ägt rum den 11 juni.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Anledningen till beslutet är att bolaget har arbetat, och fortsätter att arbeta, med ett antal andra åtgärder hänförliga till bland annat bolagets kapitalstruktur, påpekas det i pressmeddelandet.

Det var den 10 maj som Oscar Properties lät meddela att styrelsen, under förutsättning av godkännande av extra bolagsstämma, beslutat om erbjudanden till innehavare av preferensaktier, preferensaktier av serie B och obligationer att byta till stamaktier av serie B2.

Bolaget avser att kommunicera en ny tidplan för utbyteserbjudandena och då offentliggöra de fullständiga villkoren, som förväntas ligga i linje med de “marknadssonderade” utbytesvillkoren om 20 stamaktier av serie B2 för varje preferensaktie respektive 40 stamaktier av serie B2 för varje preferensaktie av serie B.

Bolaget påpekar samtidigt att efter ha genomfört marknadssonderingar i syfte att bedöma intresset för preferensaktieerbjudandet, konstaterat att det finns stöd från ett antal större aktieägare, däribland Erik Penser Fonder och Fjärde AP-fonden.

“Aktieägare som företräder sammanlagt 15,4 procent av det totala antalet preferensaktier i bolaget har uttryckt stöd för preferensaktieerbjudandet på de sonderade utbytesvillkoren”, heter det vidare.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här