Pareto delar ut nya rekommendationer inom spelbolagssektorn

Pareto Securities senaste genomgång av spelbolagssektorn har utmynnat i nya rekommendationer och riktkurser för Betsson, Leo Vegas, Evolution Gaming, Kambi och Aspire.

Betsson får tack vare en attraktiv värdering rekommendationen höjd till köp från behåll. Ny riktkurs är 55 kronor (54).

För Leovegas del upprepas köprekommendation på att bolaget väntas växa starkare under 2020 efter ett tufft fjolår med påverkan från bland annat den svenska regleringen. Kombinerat med kostnadsåtgärder förväntas det justerade ebit-resultatet för helåret stärkas med 41 procent, skriver Pareto. Riktkursen sänks ett snäpp till 45 kronor (46).

Med Evolution Gaming väljer Pareto att sänka rekommendationen till behåll från köp efter senaste årets fantastiska kursrally. På kort sikt bedöms aktien vara rimligt värderad. Oavsett fortsätter Pareto att se positivt på de långsiktiga tillväxtutsikterna sett till den höga marknadsinträdesbarriären inom live casino. Förväntningarna på Q4-rapporten är att den blir stark och leder till nya upprevideringar från analytikerkonsensus. Riktkursen höjs till 310 kronor (285).

Kambi får köprekommendationen upprepad inför Q4-rapporten som väntas bli i linje med Paretos tidigare estimat. Det betyder att intäkter och ebit väntas öka 20 respektive 36 procent. En stark prestation väntas i USA vilket väntas kompensera fullt ut för lägre sportbok-marginaler. Affären mellan Draftkings och SB Tech ser Pareto inte bli ett bekymmer för företaget förrän 2021. Riktkursen sätts till 189 kronor.

Paretos köprekommendation för Aspire upprepas i senaste analysen men riktkursen sänks till 46 kronor (56). Det beror på sänkta estimat, lägre värderingsmultiplar och lägre nettokassa. Pareto bedömer att de negativa effekterna från nya regleringar i Nederländerna och Storbritannien kommer att förbli kvar på kort sikt. Dessa har påverkat bolagets intäkter betydligt på kvartalsbasis.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.