Pareto slänger ut Sedana Medical – tar in Jetpak till svenska modellportföljen

Det har varit en tuff start för aktier under 2022, men Paretos svenska modellportfölj lyckades ha en relativ positiv överavkastning mot OMXSGI om 0,1 procent i februari Mindre förändringar av portföljen görs inför mars. Det framgår av en uppdatering på tisdagen.
Pareto slänger ut Sedana Medical – tar in Jetpak till svenska modellportföljen - portfolj-900
Foto: Leif R Jansson/TT
Stockholmsbörsens index OMXSGI föll med 6,7 procent i februari och Paretos svenska modellportfölj gick något bättre med en nedgång på 6,6 procent.

Pareto har nu kastat ut Sedana Medical från portföljen, till synes utan någon motivering, och istället tagit in leveransbolaget Jetpak. Det nyintagna bolaget beskrivs gynnas av borttagna restriktioner och har en attraktiv värdering om under 10 i p/e-tal för 2023.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco