Persson hoppas rädda Swedbank

Det handlar om att återta initiativet och förtroendet efter penningtvättskandalen med sparkade chefer. Swedbanks föreslagne nye ordförande, förre statsministern och S-ledaren Göran Persson, tror han har vad som krävs.

– Jag vill nog kanske tro att jag har en del erfarenhet som kan vara av glädje för banken, säger han i en intervju med Expressen inför den extra bolagsstämman nästa vecka där han väntas bli vald.

Men vad han vill göra och hur han tänker rädda bankens heder håller han för sig själv än så länge. Han ser fram emot nästa vecka.

– Men med stor respekt, det är ett svårt uppdrag och det rymmer väldigt många stakeholders (intressenter) vilket är viktigt att förstå, säger Persson till tidningen.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här