Petrobras-chef: Oljepriset når aldrig till 100 dollar-strecket igen

Oljepriset kommer aldrig mer att nå nivåer på 100 dollar per fat. Den bedömningen gav Christina Pinto, prospekterings- och produktionschef för den brasilianska statliga oljejätten Petrobras på en konferens i Rio de Janeiro, skriver Bloomberg.

”Det kommer inte att krypa upp tillbaka till 100 dollar igen. Om det når 70 dollar per fat kommer vi att bli glada”, sade Pinto.

Enligt Pinto är det nu viktigt att hela oljeindustrin inser detta, och istället börjar samarbeta för att klara av den nya situationen. Vad angår själva Petrobras har den skuldtyngda oljejätten redan börjat minska sina kostnader genom att spara i allt från bojar och rörledningar runt dess havsbaserade plattformar. Det samtidigt som bolaget håller på att optimera tekniken, sade Pinto.

Petrobras är med sina 170 miljarder dollar i skulder världens mest skuldtyngda oljebolag. Petrobras aviserade tidigare i år att det siktade på att avyttra icke-kärntillgångar till ett värde av 13,7 miljarder under nuvarande och nästa år.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här