Petrobras oljearbetare inleder strejk

Petrobras försäljningar av egna tillgångar har fått landets ledande fackförbund, FUP, att gå ut i strejk.

Enligt FUP träder strejken, som är på nationell basis, i kraft den 1 november. Vissa av de regionala förbunden hade dock bråttom och gick ut i strejk redan i fredags, skriver Bloomberg.

Kraven från FUP:s sida är bland annat en återupptagning av investeringar i raffinaderieverksamheten, enligt ett uttalande på hemsidan.

Den inledda strejken kommer inte att ha någon effekt på bolagets oljeproduktion eller marknadsleveranser, sade Petrobras i ett skickat mail till Bloomberg.

Petrobras och FUP har förhandlat i mer än 100 dagar, men alltså utan framgång. Nya rundor väntas inledas med lönejusteringar som främsta samtalsämne, skriver oljejätten på sin hemsida.

Petrobras, som är världens mest skuldtyngda oljebolag, planerar att dra in 15,1 miljarder dollar i år från försäljning av tillgångar. Förra veckan godkände bolagets styrelse försäljningen av en aktiepost på motsvarande 49 procent i gasenheten Gaspetro till japanska Mitsui för 490 miljoner dollar.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här