Philip Morris lägger bud på Swedish Match – erbjuder 106 kronor per aktie

Amerikanska jätten Philip Morris lägger nu fram ett rekommenderat uppköpserbjudande på tobaksbolaget Swedish Match värt 106 kronor kontant per aktie. Budet är därmed värt totalt 161,2 miljarder kronor och innebär en premie om 39,4% i förhållande till stängningskursen den 9 maj, enligt ett pressmeddelande.
Philip Morris lägger bud på Swedish Match – erbjuder 106 kronor per aktie - SNUS
Foto: Johan Nilsson / TT
Swedish Match steg igår cirka 25% till 95 kronor efter att båda bolagen bekräftat att diskussioner om ett bud pågick.

Styrelsen i Swedish Match rekommenderar aktieägarna att acceptera erbjudandet som är villkorat en accept på mer än 90%. Bolaget har erhållit en fairness opinion från SEB som visar att erbjudandet är skäligt för aktieägarna ur ett finansiellt perspektiv.

”Vi är glada över att kunna meddela detta spännande steg på Philip Morris Internationals och Swedish Match resa mot en rökfri framtid. Både övertygande strategiska och ekonomiska skäl talar för att detta samgående skulle skapa en global ledare inom rökfria produkter, stärkt av kompletterande geografisk närvaro, kommersiella möjligheter och produktportföljer – och öppna upp betydelsefulla plattformar för tillväxt i USA och internationellt”, kommenterar Philip Morris VD Jacek Olczak.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets