Philips vinstvarnar

Philips vinstvarnar för det andra halvåret 2014 och spår att det justerade ebita-resultat förväntas komma in något under utfallet för föregående år.

Det framgår av ett pressmeddelande i samband med bolagets investerardag på tisdagen.

Den tidigare prognosen låg på ett högre ebita-resultat för det andra halvåret 2014 än jämfört med motsvarande period föregående år.

Verksamheten inom Healthcare väntas rapportera ett ebita-resultat för det andra halvåret 2014 som är lägre än för motsvarande period 2013.

Stöd till koncernens resultat uppges komma från kostnadsbesparingar relaterat till programmet Philips Exellence samt en mindre negativ påverkan från valutakursrörelser än jämfört med det första halvåret 2014. Även en gradvis förbättrad utveckling inom Professional Lighting Solutions i Nordamerika och Consumer Luminaires i Europa väntas ge positiv påverkan under det andra halvåret.

Negativ påverkan på resultatet väntas från kostnader från faciliteten i Cleveland med en påverkan på ebita-resultatet med cirka 100 miljoner euro, provisioner relaterat till vissa rättsliga mål och svaghet på ett flertal marknader.

Under 2016 väntas den jämförbara försäljningen växa med 4 till  procent med en ebita-marginal om 11 till 12 procent med en avkastning på investerat kapital över 14 procent.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG