Pimco stämmer Petrobras

Kapitalförvaltnings- och obligationsjätten Pimco är senaste aktör att gå ut och stämma den brasilianskt statsägda oljejätten Petrobras för mutskandalen, skriver Market Watch.

I en stämningsansökan som skickades in i fredags förra veckan, anklagas Petrobras ledning för att ha vilselett investerare kring korruptionsomfattningen inom bolaget.

Enligt Pimco ska ledningen ha känt till den vitt utbredda korruptionen som har resulterat i att miljarder dollar av bokfört värde har utraderats. Systemet som har genomsyrat Petrobras ställer till slut frågetecken kring själva bolagets integritet som helhet, stod det i papperen.

Tidigare har en extern förvaltare som har medel från Bill Gates och Melinda Gates välgörenhetsstiftelse under förvaltning valt att tillsammans med ett flertal övriga aktieägare stämma Petrobras. Stiftelsen uppges ha förlorat på mutskandalen i Brasilien genom sitt ägande i WGI Emerging Markets Fund som förvaltas av Boston-baserade Westwood Global Investments.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här