Preem-miljardären tankar aktier när Crunchfish tar in 85 Mkr i nyemission

Mjukvarubolaget Crunchfish tar in 85 Mkr genom en företrädesemission av aktier. Emissionsguiden har gått igenom villkoren och publicerar nu en första artikel om emissionen.
Preem-miljardären tankar aktier när Crunchfish tar in 85 Mkr i nyemission - Crunchfish Preem
Mohammed Al Amoudi, vars största tillgång i Sverige är Preem, åtar sig att öka sitt innehav i Crunchfish genom deras kommande nyemission av aktier.

Affärsvärlden granskar börsbolagens nyemissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Som en del av detta publiceras nu en första artikel om villkoren i mjukvarubolaget Crunchfish företrädesemission av aktier, som kan tillföra bolaget 85 Mkr före emissionskostnader.

Teckningskursen är satt till 7,75 kr/aktie, vilket i skrivande stund ger en rabatt om 15% mot börskursen.

Ungefär 7,5 Mkr, eller 9% av emissionen, omfattas av ett teckningsåtagande från bolagets näst största aktieägare Corespring Invest. Corespring ägs av den saudisk-etiopiske miljardären Mohammed Al Amoudi, vars största tillgång i Sverige är drivmedelsbolaget Preem. 

Enligt Crunchfish ska teckningsåtagandet från Al-Amoudis kvittas mot ett lån som Corespring Invest betalat ut i augusti 2023.

Garantiåtagandena i emissionen uppgår till 51% (43,7 Mkr) från Nordic Underwriting Aps, Buntel AB och Formue Nord Marknadsneutral A/S. Garanterna kan välja mellan en kontant ersättning om 12% på det garanterade beloppet, eller att få ersättningen i form av aktier.

Totalt omfattas 60% av emissionen av tecknings- och garantiåtaganden.

Affärsvärlden kommer inom ramarna för Emissionsguidens arbetsmetod återkomma med en ny artikel under morgondagen med en djupare granskning av villkoren och redogörelse för eventuella flaggor kopplade till emissionen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.