Razzia mot Deutsche Bank och DWS efter anklagelser om greenwashing

Deutsche Bank och dess kapitalförvaltningsenhet DWS har fått besök av polisen vid sina respektive kontor i Frankfurt under tisdagsmorgonen. Tilltaget kommer efter fjolårets anklagelser om ”greenwashing”, överdrift av ESG-klassificeringar, hos DWS från den tidigare hållbarhetschefen Desiree Fixler. Det rapporterar Bloomberg News.
Deutsche Bank
DWS, som har tillbakavisat anklagelserna, har oavsett hamnat på radarn hos tillsynsmyndigheterna i både Tyskland och USA.

En talesperson för DWS kommenterade tisdagsbesöket med att bolaget samarbetat fullt ut med relevanta regulatorer i frågan och tänker fortsätta göra det.

Deutsche Bank äger 80% av DWS, som är börsnoterat och backade som mest 4,6% på tisdagen. Även Deutsche Bank tappar över 2 procent.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco