Regeringen ger FHM grönt ljus för vaccinpass i fler verksamheter

Regeringen har beslutat att ge Folkhälsomyndigheten möjlighet att införa föreskrifter om vaccinpass i fler verksamheter än idag. Bland annat serveringsställen och handelsplatser berörs.
Socialminister Lena Hallengren.
Socialminister Lena Hallengren. Foto: Marko Säävälä / TT

Under onsdagen har regeringen gett Folkhälsomyndigheten befogenhet att från 12 januari kunna införa föreskrifter om vaccinpass. Verksamheter som berörs är serveringsställen, platser för fritids- och kulturverksamhet, handelsplatser, platser för privata sammankomster och viss långväga kollektivtrafik. Detta rapporterar bland annat TT om. Enligt förslaget ska det vara upp till den som bedriver verksamhet att välja om vaccinationsbeviset ska få användas.

Socialminister Lena Hallengren kommenterar beslutet till Dagens Nyheter: 

”Vi ser det som en positiv möjlighet om det kan göra att vi undviker andra restriktioner eller begränsningar som gör det svårare att bedriva eller organisera olika verksamheter”, säger Hallengren till tidningen.

Nya restriktioner: Alla som kan ska jobba hemma

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.