Resultatfall för Björn Borg

Klädbolaget vänder till en förlust efter skatt för kvartalet.

Björn Borg redovisar ett resultat efter skatt på -2,7 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019 (14,6). Resultatet per aktie uppgick till -0:11 kronor (0:58).

Björn Borgs bruttomarginal sjönk till 50,8 procent i det fjärde kvartalet (55,5), tyngd av utförsäljning av lager av äldre säsonger i samband med byte av logistikpartner. Även en svag krona jämfört med dollar och euro pressade. Rensat för valutaeffekter skulle bruttomarginalen varit 52,8 procent.

Omsättningen i kvartalet sjönk med 0,2 procent till 196 miljoner kronor. Rensat för valutaeffekter minskade omsättningen med 3,1 procent. Nedgång noterades främst i den svenska grossistverksamheten och på plussidan märktes grossistdelen i Holland som växte med 58 procent.

Rörelseresultatet blev 1,4 miljoner kronor (16). Den lägre bruttomarginalen i samband med högre rörelsekostnader tyngde rörelseresultatet, skriver Björn Borg.

En utdelning om 1:50 kronor per aktie föreslås för helåret 2019 (2:00). Utskiftningen föreslås ske genom ett automatiskt inlösenförfarande där varje aktie delas upp i en ordinarie och en inlösenaktie. Inlösenaktien kommer sedan automatiskt att lösas in för 1:50 kronor per aktie.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här