Robinhood bygger plattform för privatpersoner att köpa in sig direkt i noteringar

Nätmäklaren Robinhood håller på att bygga en plattform genom vilken privatpersoner skulle kunna köpa aktier direkt i ett bolag innan det noteras. Detta skulle gälla också när Robinhood går till börsen, rapporterar Reuters med hänvisning till källor.
Robinhood
Foto: Patrick Sison/TT
Enligt uppgift planerar Robinhood i samband med sin listning se till att en del av aktierna läggs åt sidan för dess 13 miljoner användare. Tekniken som bolaget bygger för plattformen ska hjälpa genomföra denna erbjudande, uppger källor.

Syftet med Robinhoods upplägg är att möjliggöra för privatpersoner att få en del av vinsten när bolagen noteras. Oftast brukar dessa rusa under första handelsdagen vilket gör att många går miste om stora vinster, men sällan de stora fonderna som får lägga vantarna på aktierna innan handeln inleds.

Aktierna för nya bolag har i snitt ökat 36 procent under första handelsdagen under 2020, enligt Dealogics.

För att också privatpersoner ska kunna köpa sig direkt in i noteringar tänker Robinhood förhandla med bolagen om detta, samt söka godkännande hos regulatorer, uppger källorna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets