Robinhood och Reddit mest nedladdade apparna i USA på Apple App Store

Nätmäklaren Robinhood och chattplattformen Reddit är just nu de mest nedladdade Iphone-apparna i USA på Apple App Store. Det framgår av analystjänsten Sensor Tower.
Robinhood
Foto: Patrick Sison/TT
För Robinhood blev appen topprankad från och med gårdagen, den 27 januari. Appen har blivit mer populär med tiden och nu under januari har den blivit stundtals topprankad. Som bäst var appen på tionde plats den 8 januari, vilket nu med aktiehysterin i USA har bytts mot en tydlig första plats.

På andra plats märks Reddit, där förbättringen är ännu tydligare. Under hela januari har appen legat runt plats 50 på nedladdningslistan för alla appar. Under gårdagen var appen rankad på femte plats som bäst, men idag är det endast Robinhood-appen som ligger före i listan.

I praktiken innebär det att Robinhood och Reddit laddas ned i högre utsträckning av Iphone-användare än exempelvis Tiktok, Youtube, Instagram och Facebook. Normalt är toppskiktet väldigt trögrörligt, med endast mindre förändringar på månatlig basis. Nu får dessa appar se sig besegrade av två nykomlingar.

På den andra plattformen för appar, Google Play, ser det nästan lika bra ut. Där är Robinhood rankad på andra plats, efter konferenssamtalstjänsten Zoom. Även här är mönstret tydligt, med en väldigt tydlig förbättring under de senaste dagarna.

Reddit är emellertid i skrivande stund på plats nummer 17 på denna plattform, vilket samtidigt markerar en förbättring med 41 listplaceringar mot gårdagen.

Finwire rapporterade tidigare idag att det omtalade Reddit-forumet wallstreetbets nu har över 4,5 miljoner medlemmar, vilket markerar en väldigt kraftig ökning under det senaste dygnet.

Enligt Wayback Machine som redovisar internethistorik hade sidan 2,5 miljoner medlemmar i början av gårdagen. Således har två miljoner användare adderats på kort tid, i ljuset av en hög medieuppmärksamhet.