Robur-topp: Vi har haft ett riktigt starkt börsår – kan bli positivt 2022

Börserna har gått urstarkt i år. Även under 2022 finns det goda chanser för stigande börser, spår Pia Haak, förvaltningsansvarig på fondjätten Swedbank Robur.
Swedbank Robur tror på börsen.
Börserna kan gå bra även nästa år, spår Swedbank Roburs Pia Haak.

En lärdom från 2021 är att pandemin inte var över, skriver Pia Haak i ett blogginlägg. Hon är förvaltningsansvarig på fondjätten Swedbank Robur. Pia Haak konstaterar vidare att börserna i år ”visat på styrka med uppgångar norr om 20%” på flera av de stora marknaderna.

Det som förvånat Robur-chefen mest under 2021 är just hur starkt börserna har gått.

Spararna flyr Swedbank Roburs aktiefonder

”Trots orosmoln som bakslag i pandemin, geopolitisk osäkerhet, inflationsspöken så kan vi se tillbaka på 2021 som ett riktigt starkt börsår”, skriver hon.

Swedbank Robur-chef tror på 2022

Pia Haak blickar även framåt i sitt blogginlägg.

Hon skriver att hennes personliga åsikt är att vi kommer ha en god ekonomisk tillväxt under 2022. Tillväxten kommer vara högre än genomsnittet, tror hon.

Lista: Årets sämsta aktier – Swedbank Robur storägare i flera förlorare

”Företagen kommer fortsatt ha en miljö där det finns goda möjligheter att överträffa våra och marknadens vinstförväntningar. Efterfrågan är stark från konsumenter och det finns fortsatt gott om likviditet i systemet. Och visst ska 2022 bli ett år då vi kan lägga alltmer av pandemin bakom oss?” skriver Pia Haak.

Hon skriver också:

”I detta scenario är min förväntansbild att vi har ännu ett positivt börsår framför oss.”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.