Ryska kriminalvården: Aleksej Navalnyj är död

Den ryska oppositionsledaren Aleksej Navalnyj är död, uppger den ryska kriminalvården. Navalnyjs stabschef skriver på X att de inte litar på uppgifterna.
Ryska kriminalvården: Aleksej Navalnyj är död - RYSS-VAL
Aleksej Navalnyj. Foto: Wiktor Nummelin / TT

I ett uttalande på hemsidan säger ryska kriminalvården i Jamalo-Nentsienregionen att Aleksej Navalnyj ”kände sig sjuk” efter en promenad under fredagen och ”nästan omedelbart förlorade medvetandet”. Det rapporterar flera medier som Interfax, Reuters och Bloomberg News.

Det uppges att vårdpersonal ska ha kallats till platsen men att de inte kunde återuppliva honom. Dödsorsaken håller på att utredas.

Navalnyjs stabschef Leonid Volkov skriver på X att ”ryska myndigheter publicerat ett erkännande att de dödat Aleksej Navalnyj”, men att han inte litar på uppgifterna.

Kremls talesperson Dmitrij Peskov uppger att kriminalvården utför tester för att klargöra dödsorsaken men att han inte har någon information att ge om saken.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco