Han avslöjar Vladimir Putins största hemlighet

Det är oppositionsledaren Aleksej Navalnyj som delat en film på Youtube som visar ett palats som sägs vara värt 11 miljarder kronor - och skattebetalarnas pengar.
Han avslöjar Vladimir Putins största hemlighet - putin-900
Vladimir Putin. Foto: Alexei Druzhinin/TT

Den fängslade oppositionsledaren Aleksej Navalnyjs antikorruptionsfond har släppt en video som visar president Vladimir Putins palats som ligger nära Sotji vid Svarta Havet.

Det rör sig om ett bygge som är hälften så stort som Stockholms slott och som till ytan utgör den största privatägda fastigheten i Ryssland. Det skriver Sveriges Radio.

I videon uppger Navalnyj att mer än 11 miljarder kronor har gått åt bygget. Pengar som egentligen tillhör det ryska folket. Han säger att palatset är Putins ”största hemlighet”. Videoklippet har setts av 20 miljoner tittare.

Navalnyj greps tidigare i veckan vid återkomsten till Ryssland efter en halvårsåterhämtning i Tyskland från tidigare förgiftningen. Navalnyj fick i sig nervgift under en flygresa. Något han anklagat Putin att ligga bakom.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets